Производителят на смартфони и потребителска електроника Xiaomi има много висок потенциал за растеж в дългосрочен план, сочи актуално издание на списъка Fortune Future 50, изготвен от консултантската компания BCG.

Fortune Future 50 може да не е толкова известен, колкото Fortune 500, но за инвеститорите е дори по-важен. В него влизат компании с най-голям потенциал за дългосрочен растеж - тоест, ако инвестирате в акции в компания от Future 50, е ​​много вероятно да спечелите добри пари, предава с technews.bg.

Като се има предвид активността на Xiaomi в различни ниши и нейната гъвкавост, не е изненадващо, че компанията беше включена в списъка на Future 50. Xiaomi не просто влезе в списъка, а направо избухна!

Миналата година Xiaomi изобщо не фигурираше в класацията, а сега заема седмо място в нея, като оставя зад гърба си много по-изтъкнати компании. Сред тях са Alibaba Group Holding (11-то място), Tencent Holdings (12), Twitter (13), Alphabet (18), Adobe (25), Nvidia (26), Amazon (31), Visa (43), Tesla (48) и Facebook (49).

Рейтингът на компаниите от Fortune Future 50 се изготвя на базата на пазарния им потенциал (тежест 30%) и възможностите за реализиране на този потенциал (70%). Вторият компонент включва 19 фактора от четири големи категории: стратегия, технология и инвестиции, служители и фирмена структура. Въз основа на всички фактори се изготвя общата оценка. За Xiaomi тя е 3, докато за Nvidia, например, е 1,7.