Yahoo обяви, че ще закрие популярните си преди време форуми, познати като Yahoo Groups. Това ще се случи още през следващите седмици, като потребителите имат време до 14 декември, за да архивират публикациите си.

Считано от 28 октомври т.г., потребителите няма да могат да публикуват ново съдържание в Yahoo Groups. А на 14 декември цялото вече публикувано съдържание ще бъде изтрито, съобщава компанията.

След това от Yahoo посочват, че самите групи ще продължат да съществуват, но ще бъдат направени от публични в лични. Това означава, че всеки нов член ще трябва да бъде одобрен от администратор на дадена група. Самите администратори ще имат достъп до по-малко функции.

Потребителите на групите ще могат да продължат да комуникират помежду си по имейл, казват още от Yahoo в сайта си. Компанията не дава конкретна причина за решението си.

Yahoo Groups съществуват от 2001 г., като бяха комбинация от имейл списъци и класически форуми. В тях има доста нишови групи, които през годините направиха Yahoo Groups доста популярни. Дори и с навлизането на социалните мрежи, тези нишови групи останаха активни и в платформата на Yahoo. Изглежда обаче те не са достатъчни, за да може компанията да оправдае разходите.