YouTube, най-големият сайт за видео в мрежата, е място на което постоянно някой излъчва на живо. През последните години излъчването на съдържание на живо се превърна в тенденция и хората обичат да гледат влогове, реакции и предавания по този начин.

Тази седмица YouTube започна да въвежда нова функция, наречена "Live rings", чиято цел е да помогне на потребителите да намират съдържание, предавано на живо. Новата функция беше обявена от Нийл Мохан, главен продуктов директор в YouTube в Twitter.

"Наистина сме фокусирани върху това да улесним потребителите в намирането на живи предавания в @YouTube, така че пускаме функцията "Live rings" на мобилни устройства. Създателите на @YouTubeCreators, които излъчват на живо, вече ще имат пръстен около аватара на канала и щракването върху аватара ще ви отвежда директно към живото предаване", разказва той в публикацията си в Twitter.

Когато даден канал започне да предава на живо, около аватара му ще се появи червен пръстен. След това потребителите ще могат да преминат директно към предаването на живо (вместо да посещават профилната страница на създателя), като щракнат върху аватара.

Идеята не е съвсем нова или оригинална, тъй като Instagram и TikTok имат подобен подход към тази концепция. Новата функция вече се разпространява на мобилни устройства, но не се знае дали ще бъде налична и на настолни компютри.