В условията на пандемия носенето на маски е задължително в редица страни по света, а в други то си остава препоръчително за населението. Органите на реда в много региони изпитват затруднения да убедят своите граждани да слагат защитните парчета от плат или друг материал на лицето си.

Гражданите на Южна Корея едва ли са точно сред онези народи, които не спазват правилата, но все пак правителството на страната реши да вложи допълнителни усилия в популяризирането на тази практика. И го направи чрез мащабно светлинно шоу в нощното небе над столицата Сеул.

За целта са използвани 3000 летящи дрона, които са осъществили сложно изпълнение над реката Хан в града. Както може да се види и на видеото, дроновете имитират анимирани изображения на хора с маски, както и изискванията за спазване на дистанция, миене на ръце и други свързани теми.

Шоуто е започнало с обществено изявление за важността на миенето на ръце, социалното дистанциране и носенето на маски. След това самият полет на дроновете е продължил десет минути.