Миналия месец Microsoft пусна актуализация за операционната система Windows 10, която автоматично инсталира новата версия на браузъра Edge, базирана на Chromium. Някои потребители обаче установиха, че този ъпдейт забавя компютъра и причинява други проблеми, предава technews.bg.

Разликата между обичайната кумулативна актуализация на Windows и актуализацията на "браузъра" е, че последната се извършва автоматично, без възможност за отказ и допълнителни действия от страна на потребителя.

Според съобщения на потребители във форуми и социални мрежи, на които се позовава Windows Latest, след като инсталират актуализацията Windows 10 KB4559309, някои компютри започват да се зареждат по-бавно.

Други потребители алармират, че актуализацията води до общо забавяне в системата и появата на забележими закъснения при изтегляне и превключване на приложения, както и до намаляване на кадровата честота (fps) в игрите.

Някои потребители се оплакват от проблеми със зареждането на системата или със зареждането само в безопасен режим. Подобни проблеми обаче не се срещат при всички конфигурации компютри.

Засегнатите потребители могат да отстранят проблема само по един начин - като деинсталират актуализацията Windows 10 KB4559309.