Изданието The ​​Hustle разкрива за успешно проведен експеримент по имплантиране на реклама в сънища. За него разказва блогърката Боби Гулд, която е получила 1000 долара, за да участва в теста.

Гулд е гледала видео, включващо продукти на Coors сред водопади и пейзажи на джунглата. Заедно с други доброволци тя е била инструктирана да се опита да заспи, докато е слушала специално аудио.

През следващите осем часа блогърката разкрива, че е имала поредица от "странни сънища с продукти на Coors".

"Имах такъв, на който бях в пого и скачах около продуктите на Coors. След това бях на самолет и пусках кутии с продукти на корпорацията, а пътниците ме аплодираха", споделя Гулд пред The ​​Hustle.

През юни 2021 г. списание Science съобщи, че Coors, заедно с други корпорации, като Xbox и Burger King, работи по технология за "инжектиране" реклами в сънищата.

Science отбелязва, че над 40 изследователи са предупредили за необходимостта от въвеждане на регулации спрямо "целенасочената инкубация на сънища". Според учените има риск умните устройства около нас, мнозинството от които имат високоговорители, да се използват по неетичен начин за инжектиране на реклама в сънищата.