Google внедрява надеждна система за защита на акаунтите на потребителите в таргетирани атаки през браузъра Chrome, в рамките на програмата Advanced Protection, предава technews.bg.

Участниците в програмата, които са включили синхронизацията в Chrome, ще получат автоматично по-надеждна защита срещу зареждане на рисково съдържание от интернет - на първо място файлове със злонамерен код.

От новата функция към момента могат да се възползват участници в Advanced Protection, които са придобили специални електронни ключове. Допълнителната защита се явява актуален инструмент за журналисти, бизнесмени, политици и други потребители, които работят постоянно с конфиденциални документи.

След активиране на новата функция браузърът ще предупреждава потребителите когато се опитват да свалят потенциално опасен файл. Освен това в някои случаи Chrome може да задейства автоматично блокиране на зареждането на рисково съдържание.

Според разработчиците от Google, подобна защита ще позволи да бъде запазена конфиденциалността на потребителските данни. Наскоро компанията обяви, че администраторите на корпоративни мрежи могат да използват програмата Advanced Protection за обезпечаване на сигурността на акаунти в услугите G Suite, Google Cloud Platform и Cloud Identity.