Популярността на стрийминг услугите на филми постоянно расте. Това обикновено е за сметка на физическите носители. Все пак DVD филмите продължават да се радват на известен интерес и носят добри доходи, съобщава Engadget.

Информацията за това идва не от кого да е, а от водещата платформа за стрийминг на филми Netflix. Днес компанията е синоним на стрийминга на филми, но това далеч не винаги е било така.

Netflix е на 21 години, като през по-голямата част от тях предлага доставки на филми именно на физически носители. Тази услуга е активна и до днес и в понеделник отбеляза общо 5 млрд. доставени филма на физически носител.

Разбира се, това няма винаги да е така. През 2011 г. абонатите на физически носители са били 14 млн. души, посочват от Netflix. През втората половина на тази година те са едва 2.4 млн. души. Абонатите на стрийминг услугата са 151 млн. души.

Въпреки това физическите носители продължават да носят стабилни приходи на Netflix - макар компанията да не съобщава точната сума, тя е достатъчна за нея да остави услугата да продължи да съществува още доста време.