Преди време Facebook пусна функционалност за запознанства, а сега компанията тества ново решение за комуникация между двойки. Tuned ще ги насърчава да създадат собствена интимна социална мрежа помежду си. През специалното приложение, което засега е налично само за iOS, те ще могат да споделят настроенията си, музика, снимки, гласови съобщения, както и да създават дигитални албуми, предава Mobile Bulgaria.

Приложението може да се свързва към Spotify, а освен това е наличен достъп до различни стикери и реакции. Засега услугата е безплатна и не е необходим акаунт във Facebook, но потребителите попадат под правилата за съхранение и използване на данни на компанията. Предстои да видим дали Facebook ще промотира активно Tuned и дали ще се появи приложение и за Google Play.

Платформата е дело на екипа за експерименти с нови продукти (NPE), който беше сформиран миналата година. Сред създадените от него услуги са приложение, подобно на Pinterest, и такова за създаване на мемета. Те обаче така и не бяха наложени от Facebook.