Facebook обяви, че пуска собствена платежна услуга. Тя ще се нарича Facebook Pay и ще се предлага както в социалната мрежа, така и в Messenger, WhatsApp и Instagram.

Facebook Pay ще може да се използва за плащания на стоки и услуги, които се поръчват през приложенията на компанията. Освен това ще може да се използва и за плащане в други сайтове и приложения, като списъкът със съвместимите услуги постепенно ще се разширява. Услугата ще пази и историята на плащанията и ще може да се управлява от едно място.

Потребителите ще могат да използват различни източници за парите си във Facebook Pay. Те ще могат да добавят повечето популярни кредитни и дебитни карти, както и онлайн платежни системи като PayPal. Самите плащания ще се обработват от PayPal, Stripe и други партньори на услугата.

Услугата тръгва в САЩ още тази седмица. Тя ще може да се използва за дарения през Facebook, покупки в игри, плащания на билети, пращане на пари между приятели в Messenger и покупки от страници на някои компании и във Facebook Marketplace. Постепенно услугата ще се добавя и в другите платформи и ще стане достъпна и от други държави.