Facebook въвежда нова функция, която несъмнено ще бъде полезна за много потребители. Ще можем да скриваме стари публикации и статуси, които вече не са актуални, но не бихме искали да ги изтриваме, предава technews.bg.

Функцията се нарича "Управление на активността" (Manage Activity) и позволява определени публикации във Facebook да се направят достъпни само за техния автор, вместо да се изпращат директно в кошчето.

За да скриете даден статус, трябва да изберете опцията "архивирай", в резултат на което други потребители вече няма да го виждат, но публикацията ще бъде запазена в акаунта.

От новия раздел "Управление на активността" могат се изпращат публикации и в кошчето, където се съхраняват за 30 дни и след това се изтриват. Кошчето може да се изпразва и ръчно. Докато записите не бъдат изтрити от кошчето, те подлежат на възстановяване.

Facebook добавя също филтри, за да помогне за управлението на партиди от записи, сортиране и търсене. Можете да намерите записи, в които се споменават определени хора, или статуси от определена дата.

Manage Activity ще се появи първо в мобилната версия на Facebook и Facebook Lite, а в уеб версията за настолни компютри функцията ще стане достъпна на по-късен етап.