Facebook е открила и уволнила свой служител, който реактивирал вече блокирани реклами, съобщава ZDNet. Мъжът взимал подкупки, за да пуска отново реклами, които са нарушавали правилата на социалната мрежа.

Служителят, чието име остава неизвестно, е получил поне един подкуп в размер на 5000 долара от вече фалиралата компания Ads Inc. Тя беше разкрита по-рано тази година от Buzzfeed, че лъже потребителите на Facebook с фалшиви реклами за известни личности.

Източник на Buzzfeed от Ads Inc дори твърди, че повече от един служител на Facebook е засмесен в схемата. Заради естеството на американските закони, Facebook не е отговорна за фалшивите реклами, които са били пускани в нейната платформа. Това веднага възроди дискусиите сред американските политици, че законът трябва да се промени, но досегашните им опити не са успешни.

Facebook не е коментирала темата в детайли. Компанията казва единствено, че е открила замесения служител след вътрешно разследване, което е било породено след първата публикация на Buzzfeed по-рано тази година.