Мнозина не осъзнават, но използването на една и съща парола за различни сайтове е един от най-големите проблеми, касаещи сигурността при достъпа до всевъзможни услуги. В не малко случаи хакери стигат до паролата на даден потребител само в един от сайтовете, които той ползва, но така разкриват всичките му акаунти.

Точно поради тази причина екипът на Mozilla интегрира Firefox Lockwise инструмент в новата версия на своя браузър. Той алармира винаги, когато се опитвате да използвате една и съща парола за два различни сайта и ви подсеща, че това не е никак добра идея.

Друга новост, която Firefox предлага, е опцията да ви призове да използвате друга парола или да генерира сигурна парола специално за вас. С това компанията се опитва да се нареди сред популярните мениджъри за пароли, които все по-често се използват от потребителите.

В 76-атата версия на браузъра на Mozilla има още редица неща, сред които нов стандарт за поддръжка на картинка в картината, разширена интеграция с WebRender, като и поддръжка на технологията Audio Worklets за конферентни разговори.