Google обяви мащабен редизайн на Google Photos за iOS и Android, който ще достигне до потребителите през следващата седмица. Компанията посочва, че е опростила интерфейса на приложението, за да акцентира върху видеото и снимките, а търсенето получава централно място в новата подредба с три основни секции, предава Mobile Bulgaria.

В първата секция са поместени снимките и клиповете, но с по-големи изображения, автоматично превю на видеото и по-малки бели полета между съдържанието. Следва секцията за търсене, за да откриете по-бързо желаното, а след това е поставена библиотеката с албуми, харесани снимки, кошче, архив и т.н. В последната секция е и услугата за отпечатване на снимки, която е достъпна и в Европа.

В секцията за търсене вече се намира и интерактивна карта, която показва местата, на които са заснети вашите снимки и клипове. Тук се намират и бутоните за достъп до Memories, които са автоматично организирани по определена тема колекции от снимки и видео. Компанията обяви, че е добавила още формати за сортиране като снимки с най-близките ви приятели и семейството през годините, пътешествия и т.н.

В Memories можете да откриете и автоматично създадените анимации, клипове, колажи и стилизирани снимки, които сега са в секцията For you. Иначе в Memories има опция за скриване на определени хора и времеви периоди, така че ще имате контрол над съдържанието, което виждате. И за финал иконата на Google Photos също е получила нов изглед, който е опростено представяне на познатата цветна въртележка.