Един от най-известните пирати в света - Voksi, кракнал най-новата и непробиваемата защита на игри Denuvo, всъщност е българин, живеещ в Димитровград. Много хора по света и в България със сигурност са сваляли игрите, кракнати от хакера, като те са носели марката REVOLT.

През 2016 година българският хакер пръв разбива защитата и от тогава до сега пуска множество скъпоструващи компютърни игри за безплатно сваляне по най-големите торент сайтове.

Хакерът е имал свой сайт и форум - Revolt.group, при отварянето на който обаче излиза страницата на МВР. Това е станало след като Voksi е бил посетен от ГДОП и полицията, които са конфискували неговите компютри и сървъри.

Voksi не е посещавал някой западен колеж или университет, а сам подробно изучавал криптография и различните методи за защита, като с тези си знания кракнал най-добрата и към днешна дата защита на игри.

Пиратът все пак успял да се свърже със сайта ТоrrеntFrеаk, за да им разкаже по-подробно случая. Voksi обяснил, чe ĸoмпaниятa Іrdеtо, ĸoятo oтcĸopo пpинaдлeжи нa Dеnuvо e зaвeлa дeлo срещу него, след което той е бил посетен от местната полиция.

Voksi е изразил и притесненията си, че не са му били разяснени повдигнатите обвинения срещу него, а хакерът едва ли би имал финансовата сила да се изправи срещу могъща IT корпорация.

Хакерът е заявил, че опитал да се свърже с хора от Denuvo, за да се достигне до мирно и извънсъдебно разбирателство, но опитът му не е имал желания резултат.

Voksi заявява, че всеки който би искал да му окаже някаква адекватна правна помощ може да се свърже с него чрез RVT Discord.