Илон Мъск свика спешна среща заради сравнително ниския брой виждания, които неговите туитове получават напоследък.

В отговор инженерите се опитаха да демонстрират с данни, че може би хората просто са уморили или пренаситили от туитовете. Служителите показаха диаграма на тенденциите на Google, която илюстрира спада на интереса към Мъск с коефициент 10 от април 2022 г., заедно с други вътрешни данни.

Мъск, който е шеф на Twitter, обаче останал недоволен. Според него високопоставени служители в компанията са му наложили "шадоубан". По същество виждаемостта на постовете му е ограничена до минимум, без той да има официална забрана за ползване на социалната мрежа.

В отговор един от високопоставените инженери е бил уволнен.

Теорията за саботаж не е толкова безпричинна. Миналата седмица редица известни личности с консервативни възгледи също се оплакаха от спад в броя на вижданията.

Вчера, Twitter претърпя масово прекъсване. На потребителите неправилно бяха изпратени съобщения, в които им се казва, че са достигнали своя "лимит за туитове" за деня.

Twitter всъщност има ограничение за туитове от 2400 публикации за 24 часа, но в този случай предупрежденията са погрешни.

Проблемите обаче може да не са и от саботаж. Илон Мъск уволни огромна част от екипа на Twitter, което направи работата на сайта по-проблемна. Социалната мрежа е изгубила 3/4 от броя на работниците си преди покупката й от Мъск.