Най-малко дванайсет израелски уебсайта бяха атакувани днес от хакери, които заместиха тяхното съдържание с видео за унищожаването на Израел, съобщиха изралески медии, цитирани от ДПА.

Видеото, съпроводено с изписан на английски и иврит текст "обратното броене за унищожаването на Израел е започнало много отдавна", съдържа изображения на разрушения Тел Авив.

От израелската компания за уебхостинг "uPress" казаха, че това е умишлена атака срещу поддържани от нея сайтове и че пробивът в сигурността е станал през системата WordPress. Компанията съобщи, че съдейства на Националната кибердирекция на Израел за разследването. Медии твърдят, че нападението е било ограничено и е засегнало само една хостинг компания.

Миналата седмица кибердирекцията предупреди за предстоящи евентуални кибератаки за Деня Ал Кудс (арабското име на Ерусалим), последния петък от Рамазана. На този ден в Иран обикновено има протести срещу израелската окупация на Източен Ерусалим. По-рано тази седмица "Вашингтон пост" писа, че Израел стои зад кибератака, заради която е бил прекратен трафикът в едно иранско пристанище.