Може би имате някакви неочертани мечти за стартиране на бизнес, пътувания или повече забавления? Истината е, че всеки има такива мечти. Но защо някои ги реализират, а повечето хора не?

Huawei вярва, че всичко може да се постигне с позитивен подход, работа и доза късмет и ви предизвиква да направите дори привидно невъзможни неща възможни. Предлагаме ви няколко лесни стъпки, как да преодолеете различни предизвикателства и да постигнете уверено поставените цели:

STEP 1 - да имате ясна визия

Случвало ли ви се е да отлагате изпълнението на задълженията си или задачи? Случвало ли ви се е да изгубите мотивация или се откажете още при първото предизвикателство? Така става защото нямате конкретна и дългосрочна визия за вашето бъдеще. Един от най-важните въпроси, които трябва да си зададете, е: какво точно искам? Ще видите, че въпросът не е толкова лесен и отговарянето на него представлява един сложен процес. Отговорите ще ви дадат по-ясна представа, към какво се стремите.

STEP 2 - да имате разработена система

Резултатите не идват от еднократно действия, а от постоянни малки стъпки фиксирани във времето. Направете си дългосрочен план, какво правите на всеки 90 дена, всеки месец и всяка седмица. Добре е да знаете и какво извършвате всеки ден и как това допринася към постигането на вашата цел. Изберете своя набор от инструменти за организация на целите и задачите, тефтер и химикалка или мобилни приложения - да ги държите в главата си е неработещо.

STEP 3 - следвайте лидерите

Винаги е мотивиращо да се вглеждаме в хората, които са успели да преодолеят препятствията. Точно като Михал Уроч и Бартош Мозек, които въпреки уврежданията си, планират да поемат експедиция към планинския масив Анапурна. Експедицията е с името "WHEELCHAIRTRIP Himalayas Challenge 2020" и включва 230 километра пътека, която се предвижда да се премине на специално проектирани електрически инвалидни колички.

Вижте тяхното видео:

 

Ето как Михал коментира своите планове: "Защо? Защото не ни е страх! Целим се високо, защото знаем, че всичко е възможно. Искаме да покажем на всички, че си струва да следваш мечтите си и да покажем да хората в неравностойно положение, че възможностите пред тях нямат граници и могат да достигнат дори върха на света!"

Huawei цели да покаже, че всички могат да постигнат върховете в живота си, стига да не се предават, точно както Михал и Бартош. Без значение от предизвикателствата пред тях.

Не всички предизвикателства са толкова очевидни и не всички победители са широко известни, но всеки може да стане герой в своята лична история.