В днешно време все повече хора пазаруват онлайн. Техниката е една от най-купуваните стоки в интернет. Много потребители вземат своя смартфон, лаптоп или телевизор от някой е-магазин. Тенденцията е все повече хора да пазаруват онлайн. И това е съвсем логично. Пазаруването през интернет е много по-лесно. На практика може да не напускате дома си, а да разглеждате десетки оферти.

Много потребители не успяват да се справят с хаоса от промоционални и реални цени или пък не намират достатъчно добър за тях начин за закупуването на избраната техника. Търсенето на продукти понякога също не става по най-интуитивния начин. Големият избор от онлайн магазини създава объркване - кой от всички тях е най-надежден и лесен за употреба?

На първо място добрият сайт за онлайн пазаруване, било на техника или за нещо друго, трябва да има изчистен и интуитивен дизайн, който да не обърква потребителите. Навигационното меню трябва да е лесно за употреба, предлагащо избор между продукти, марки, ценови листи и др.

Самите продукти трябва да са лесни за разглеждане, което предполага наличието на богати визуализации и галерии.

За да бъде потребителят още по-улеснен в избора си, добрите сайтове предлагат видео ревюта, разглеждащи избраният продукт. Наличието на онлайн чат, в който може да се зададат въпроси доближава разглеждането на стоки в интернет до това във физическия магазин.

Истината е, че малко сайтове предлагат комбинацията от всичко необходимо, което да улесни максимално потребителя. А междувременно онлайн пазаруването става все по-използвано, особено предвид настоящата ситуация. Тогава, кой е сайтът, в който можем най-лесно да пазаруваме техника онлайн?

След като са направили изследване на потребителските нагласи и желания и проучване на пазара от търговска верига ЗОРА са преработили изцяло своя онлайн магазин. В сегашния си вариант той отговаря на всички изисквания за лесно пазаруване и дори предлага допълнителни възможности.

Дизайнът на сайта е изчистен и без излишни цветни и графични елементи. Ключовите банери са изнесени на цялата ширина, без да бъдат ограничавани от каквото и да било навигационни менюта.

Потребителят лесно може да стигне това, което търси, защото са изнесени три основни параметъра, по който потребителят може да избира: на ниво продукт, на ниво марка, и ако търси уреди на кредит с 0% лихва. Актуалните промоции също са много лесни за намиране.

Всичко е само на един клик разстояние, особено ако търсите продукт на определена марка,

За да отпразнува новия си сайт, в периода от 19 до 21 август клиентите на онлайн магазина на ЗОРА ще получат 10% отстъпка от всички онлайн поръчки на уреди извън акция.

Едно от най-големите предимства пред конкурентите обаче е опцията клиентът, търсещ техника на изплащане да открие специална секция с всички продукти, които могат да се вземат на кредит с 0% лихва.

Така пазаруването в новия онлайн магазин на ЗОРА е не само много лесно, но и изгодно.

Част от родните потребители се оплакват от по-слабото предлагане на гамата на Apple в магазините в България. При ЗОРА положението е съвсем различно. Специално за почитателите на продуктите на Apple е отделена специална страница т.нар shop in shop, в която могат да открият всички най-актуални продукти с тази марка.

Потребителите често забравят, че могат да закупят придружаващи, но необходими допълнения към избраните от тях джаджи. Случва се да поръча мобилен телефон и да се забрави покупката на защитно фолио и калъф към него. Рискът от това е, че може да нараните или дори счупите вашия телефон, докато търсите откъде да му вземете калъф и защитно стъкло.

Сайтът на ЗОРА няма да позволи да забравите да защитите вашия смартфон. При прибавянето му в количката излизат предложения и за добавянето на фолио и кейс.

Много сериозно внимание е обърнато на блога на компанията, в който клиента може да намери много интересни новини и съвети при избор на техника. Ако пък все още не можете да изберете кой продукт да вземете, то на помощ идват видео ревютата. Те са поместени в специална секция, в която експерт продавач-консултант обяснява подробно за характеристиките на определени уреди.

Потребителите, които имат нужда от допълнителна консултация, насока или въпрос могат да зададат въпросите си в онлайн чат в рамките на работния ден. От ЗОРА гарантират отговор до 5 минути от задаването на въпроса.

Направени са значителни подобрения в по-бързото завършване на поръчка.

Един от основните проблеми, с които всеки онлайн търговец се сблъсква са адресите, особено на малки населени места. Този проблем е функция от липсата на общ регистър на адресите в България. От ЗОРА използват комбинация от геолокация (ако клиента позволи да подава такава) и съпоставка на адреси между куриерските системи и тези в Google Maps. Така възможността за грешки и забавяне на поръчката на практика е сведена до нула.

От ЗОРА разкриват, че са направили промени и в кода на сайта, които гарантират по-бърза експедиция на поръчките. Проектът е все още в процес на развитие, но много скоро може да стане възможно доставката да идва още в ден на поръчката.

Партньор на компанията в изграждането и подобрението на онлайн магазина е CloudCart - платформа за създаване и успешно реализиране на онлайн магазини с над 15-годишен опит в дигиталния свят и електронната търговия. Те в момента работят и по още по-интересен проект възложен им от ЗОРА, който разчита на най-модерните технологии, свързани с изкуствения интелект и машинното самообучение. Търсачката на онлайн магазина скоро ще разполага със самообучаващ се алгоритъм, който на база търсенето на клиентите ще предлага все по-подходящи за тях продукти.

На практика онлайн магазинът на ЗОРА не просто предлага богат избор от продукти и много изгодни опции за тяхното закупуване, а го прави по най-лесния и удобен за клиента начин. Надеждността при покупката е гарантирана - вие купувате от един от най-сигурните сайтове в България, който освен това се отличава с максимално бързи и точни доставки. Покупката на техника онлайн никога не е била по-лесна.