Лондон обяви създаването на нов орган, който ще помага на Великобритания във все по-ожесточаващата се информационна война. Центърът за нововъзникващи технологии и сигурност (CETaS) ще бъде базиран в Института Алън Тюринг. Там още е ядрото за развитие на изкуствен интелект и масиви от данни в Обединеното кралство.

Задачата на Центъра за нововъзникващи технологии и сигурност ще е борбата с фалшивите новини, пропагандата и предоставянето на коректната според Лондон информация.

Първата пряка задача ще е борбата с руската дезинформация за Украйна. Широко разпространено е мнението, че през последните години Москва има предимство в използването на технологиите за борба с "информационна война".

Едно от основните оръжия на организацията ще е отвореното разузнаване. То разчита на анализиране на публично достъпни данни, като видеоклипове в социалните медии, за разлика от "тайните" разузнавателни данни, които шпионите получават чрез секретни средства и способи. Това ще позволи на Лондон да подобри своите аналитични способности и да може да отговаря много по-бързо на съвременните реалности на информационната война.