Предполагаемите руски хакери, атакували американски правителствени учреждения, са шпионирали и по-маловажни структури, включително организации във Великобритания, американски интернет доставчик и окръжни власти в Аризона, сочат уебданни и източник от сферата на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Вчера бяха разкрити нови детайли около кампанията за кибершпионаж, накарала киберексперти по целия свят трескаво да ограничават щетите от нея. Същевременно за пръв път висш представител на действащото американско правителство на президента Доналд Тръмп директно заговори за роля на Русия.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви в ефира на радио шоуто на Марк Левин: "Мисля, че сега можем да кажем с доста голяма доза сигурност, че руснаците са участвали в тези действия".

Производителят на мрежово оборудване "Сиско Системс" заяви, че в ограничен брой машини в лабораториите му е открит зловреден софтуер, но не спомена да са били откраднати някакви данни. Добре осведомен източник заяви, че компрометираните машини на компанията са под 50.

Във Великобритания засегнати са ограничен брой организации, но не от публичния сектор, заяви източник от сферата на сигурността.