През следващия месец компанията Netflix ще представи първата версия на услугата си за стрийминг на видео с реклами, с което ще даде възможност на по-пестеливите зрители да гледат повечето от предаванията с голяма отстъпка в замяна на това да се примирят с прекъсванията за реклами, предаде Асошиейтед прес.

Дебютът на услугата с реклами е насрочен за 3 ноември, в момент, когато Netflix се опитва да обърне тенденцията за намаляване на броя на абонатите. Тя ще струва 7 долара на месец в САЩ, което е 55% намаление спрямо най-популярния план на Netflix за 15,50 долара на месец, който е без реклами.

Тази услуга ще бъде пусната в Австралия, Бразилия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Испания и Великобритания, се казва в съобщение на главния оперативен директор на компанията Грег Питърс.

Освен че трябва да се примирят с приблизително четири до пет минути реклами на всеки час гледане, абонатите на Netflix, които предпочетат по-евтината услуга, няма да могат да теглят телевизионни предавания и филми, за да ги гледат, когато устройствата им са офлайн. Питърс също така заяви, че някои от програмите, налични в услугата без реклами, няма да бъдат включени във версията с реклами заради лицензионни проблеми.

В продължение на 15 години след създаването си Netflix беше без реклами, но преди шест месеца компанията от Лос Гатос, Калифорния, реши да тръгне в нова посока, след като отчете първата си загуба на абонати от повече от десетилетие.