Разработчиците на уеб браузъра Vivaldi продължават да добавят нови функции към неговото създаване, което го прави още по-привлекателен за потребителите. Във Vivaldi 5.3 са добавени Mail 1.0, календар и други нови любопитни неща за потребителите.

Най-забележителната новост в браузъра Vivaldi е Mail 1.0, която добавя редица потребителски акаунти, включително Gmail. Пощенският клиент позволява да четете, създавате и изпращате писма, да задавате филтри, да добавяте етикети, да търсите и т.н.

Вграденият календар позволява да управлявате графици, списъци със задачи и новинарски емисии директно в браузъра. Визуално имейл клиентът Vivaldi е подобен на Gmail и Outlook, така че не ви се налага да свиквате с интерфейса. В страничната лента има и календар.

В същото време Vivaldi има клиент за четене на новинарски емисии. Потребителят може да избира кои новини да чете и от кои източници. За да направите това, трябва да определите списък с надеждни източници и да се абонирате за RSS емисии. След това актуалните новини ще бъдат достъпни в клиента ви за електронна поща. Този подход ви помага да контролирате потока от входящи новини. Интересно е, че когато разглеждате новини чрез интерфейса RSS, можете да се отървете от натрапчивите реклами, като това се отнася и за рекламите в YouTube, доставяни чрез RSS канала.

Всяка от новите функции има свои собствени настройки, които са достъпни от менюто на браузъра. Това позволява на потребителите да адаптират наличните функции към собствените си задачи и предпочитания. Освен това редакторът на панели, въведен в предишната версия, позволява пълно персонализиране на лентата с инструменти на клиента за електронна поща. Ако новите функции не са необходими, те могат да бъдат деактивирани в настройките на браузъра.