Джак Дорси, основател на социалната мрежа Twitter, не използва компютър и смартфон, преди да пристъпи към работа, съобщи самият той по време на стартъп събитие - "Y Combinator"s Startup School" - в Купертино, Калифорния.

В разговор с журналисти Дорси бе попитан как се грижи за сигурността си, като се има предвид, например, че основателят на Facebook Марк Зукърбърг е запечатал камерата на своя лаптоп с лента. В отговор, Джак Дорси призна, че изобщо не ползва компютър, когато не работи, и се придържа към строги правила при употребата на смартфон, предава technews.bg.

Преди началото на работния ден всички известия от смартфона на Дорси са деактивирани. Сутрин, основателят на Twitter не взима смартфона си в ръка и не проверява пощата.

Главният изпълнителен директор на Twitter вярва, че интернет пречи на продуктивната работа, защото съдържа огромно количество информация, която отвлича вниманието от основните задачи.

По отношение на мерките за сигурност, Джак Дорси сподели, че защитава електронните си устройства, следи активността на програмите и редовно променя паролите си.