Северна Корея е пуснала уебсайт, посветен на външната търговия и инвестициите, като целта е да бъдат насърчени чуждестранните инвестиции и така да се подпомогне икономическият растеж на страната, предаде южнокорейската агенция Йонхап.

Сайтът "Външната търговия на КНДР (Корейска народнодемократична република)", които може да се види днес, има много подкатегории, включително търговска политика, търговски закони, списък със севернокорейските търговски фирми, инвестиционни цели, зони за икономическо развитие и търговски стоки.

Новият сайт изглежда отговаря на декларацията на Пхенян от април за насочване на националните ресурси към постигането на икономическия растеж.

Сайтът представя подробна информация за 14-те инвестиционни цели, включително хотели, електроцентрала, жп линии и ресторанти в международната туристическа зона Вонсан - връх Кумган на източния бряг.

Представените инвестиционни цели са 14. Модернизирането на жп линията Вонсан-Кумган се оценява на 323,5 милиона долара и е най-големият проект.

Туристическият район Вонсан-Кумган бе официално обявен за специална икономическа зона през юни 2014 година.