Ако мислите за бъдещата си кариера, няколко съвета от Бил Гейтс, основател а Microsoft и футурист, както се определя самият той, може да са ви от полза на пазара на труда, предава technews.bg.

Бил Гейтс често работи с изобретатели и хора, които променят индустрията, чете книги за бъдещето на човечеството и финансира проекти за напредъка на обществото.

На базата на събраните данни, Гейтс стига до извода, че хората с познания и умения в три ключови области - наука, инженерство и икономика - ще бъдат най-търсените оттук нататък.

Хората, владеещи тези три предмета, ще бъдат "агентите на промяната за всички институции", казва Бил Гейтс пред изпълнителния редактор на LinkedIn Даниел Рот в интервю от 2016 г.

Той има предвид основни знания за науките, за математическите умения и икономиката - според него, много кариери в бъдеще ще изискват именно такива познания.

"Не е нужно да сте експерт в писането на код или в периодичната таблица, но умението да мислите по начина, по който тези експерти го правят, ще ви помогне невероятно", казва Бил Гейтс.

"Не е задължително да пишете код, но трябва да разберете какво могат да правят инженерите и какво не могат да направят", допълва съоснователят на Microsoft.

Според него, хората, притежаващи трите ключови умения, вероятно ще революционизират индустрията.