Spotify изненада мнозина свои потребители, след като от миналата седмица започна да предлага специални плейлисти, не само за хора, но и за домашни любимци. Компанията обоснова действията си с проучване, според което 71% от собствениците на кучета, слушат музика заедно с любимците си. В проучването има още информация, че 69% от собствениците пеят на своите домашни любимци, а 57% танцуват с тях.

Идеята на Spotify е стопаните да оставят музиката у дома включена когато излизат, за да могат животните да са по-спокойни и да слушат любимите си парчета. Според проучването на компанията, във Великобритания 42% от собствениците на кучета смятат, че любимците си имат предпочитат стил музика или отделни песни. Освен това в плейлистите за животни на Spotify ще присъстват и специални звуци като команди, похвали и разкази, записани от професионални актьори.

Има специални сетове за изнервени кучета, които да спрат да лаят да речем, като ромоленето на дъжд или други подобни звуци от природата. От шведската компания разказват, че плейлистите не са случайно създадени, а са подбирани много внимателно, включително с помощ от животински психолози.

Услугата, която вече има над 113 милиона абонати, предлага плейлисти не само за кучета, но и за много различни животни. Към момента в Spotify има плейлисти за котки и дори игуани и птици.