През последните години светът се дигитализира с все по-бързи темпове и днес почти няма области, които не са свързани с виртуалното пространство. Фрази като е-търговия, е-правителство, е-здравеопазване и много други навлизат в живота ни, за да ни покажат, че всичко става електронно. Отдавна не е новина, че тези сегменти са малко или много достъпни през интернет. Новото е, че все повече от тях стават оптимизирани и за достъп през мобилни интерфейси.

Навлизането на смартфоните с отворени екосистеми от приложения, както и на широколентовия мобилен интернет, включително 4G технологиите, направиха тези устройства предпочитани за повечето онлайн дейности. Чат приложенията и картографските услуги вече са мигрирали почти изцяло към мобилна среда.

Използването на социални медии също се увеличава с всеки изминал ден, както и мобилният гейминг. А очакванията са тези тенденции да се запазят устойчиви и през следващите години. По-долу ще се спрем на някои от областите, които най-бързо преминават към мобилна среда.

Мобилната търговия расте с все по-бързи темпове всяка година. Продажбите вече се извършват през смартфони и таблети и онлайн магазините, които не са оптимизирани за техните тъчскрийн интерфейси, започват да губят клиенти. Към момента продажбите в глобална електронна търговия се оценяват на 29 трилиона долара и предстои все по-голям дял от тази цифра да бъде разпределян през клетъчни устройства.

Друга област, която вече в голяма степен се прехвърли към смартфона, са спортните залагания. Вече са налични изключително много възможности за феновете на спорта и казино игрите, които могат да правят залози и да наблюдават любимите си отбори по всяко време и от всяко място, както и през всевъзможни мобилни устройства. Има немалко мобилни приложения за залагане чрез Android и iOS, повечето от които са абсолютно безплатни за изтегляне и удобни за ползване.

Мобилният хазарт предлага безброй опции, сред които залагания на живо, актуализирани коефициенти и прогнози в реално време.

А как да изберете най-доброто приложение за залагане? Интернет пространството е пълно със сайтове и приложения за онлайн и мобилни залози, така че е доста лесно да се подведете или пък да започнете да работите с некоректна фирма.

Ето защо трябва да имате няколко неща предвид, като например: високо ниво на сигурност, актуализирани коефициенти от мобилни букмейкъри, залагания на живо, както и лесен достъп до вашия акаунт.

Водеоигрите са друга област, която все по-усилено се прехвърля към мобилни устройства и вече не само кежуал заглавия, а и редица по-сериозни игри могат да бъдат играни на смартфон или таблет.

Видеостриймингът е друга форма на забавление, която в голяма степен преминава към Android и iOS устройства. Филмовите платформи като Netflix и HBO отдавна разполага с мобилни апликации, които позволяват все по-качествено гледане на любимите филми в движение. А с увеличаването на конкуренцията при стрийминг услугите, се очаква тази тенденция да се засили.

Смартфоните в ръцете ни наистина ни дават все по-разнообразни възможности за достъп до съдържание, услуги и информация в движение. Не е никак случайно, че вече почти всеки бизнес и марка са дигитално представени и се стремят да оптимизират своето присъствие за мобилен интерфейс. Резултатът е, че разнообразието от възможности, достъпни на една ръка разстояние от нас ще става все по-голямо, а с навлизането на следващото поколение мобилни мрежи - и все повече технологични ограничения ще отпадат в това отношение.