Всеки от 15-минутните епизоди ще предлага полезни съвети за това какви пароли да избираме, за да защитим своя мобилен телефон или компютър, как да повишим безопасността на безконтактната банкова карта, по какъв начин с няколко прости команди да гарантираме неприкосновеността на телефона си, съобщава БНТ.

Предаването ще препоръчва безплатни приложения, които помагат за избягване на градските задръствания или за ориентиране в разписанието на транспорта, ще дава съвети как да обработим селфи или да създадем ефектно видео с мобилния телефон.

Своите препоръки ще дават програмисти от различни софтуерни компании, преподаватели по информатика, специалисти по дигитална сигурност и влогъри.

Епизодите на образователното предаване "Натисни F1" ще бъдат достъпни както на сайта на БНТ, така и във Фейсбук страницата на предаването,

Водещ на новото предаване на БНТ2 "Натисни F1" ще бъде популярният влогър Крис Захариев. Той е познат на интернет потребителите със своя канал в YouTube, в който има над 65 000 последователи, а видеосюжетите, които помества, събират над 4,5 милиона гледания.

Завършил е графичен дизайн в столичната профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов", учи режисура в НАТФИЗ. Споделя в социалните мрежи своя поглед към събитията, хората и вълнуващите моменти, създател е на първия документален уеб сериал у нас - "Да се изгубиш нарочно".