Базираната в Сингапур борса за криптовалути Crypto.com съобщи, че ще закрие програмата си за обслужване на институционални клиенти в САЩ, позовавайки се на липсата на търсене на нейните услуги. Според специалисти обаче, истинската причина може да са съдебните дела на американския регулатор срещу Binance и Coinbase.

Институционалните инвеститори включват големи организации като инвестиционни и пенсионни фондове, застрахователни компании и банки. "Неотдавна взехме бизнес решение да преустановим институционалната програма на борсата Crypto.com в САЩ от 23:59 ч. по времето на Източното крайбрежие на 21 юни 2023 г. поради ограниченото търсене от страна на институциите в САЩ в настоящата пазарна среда. Институционалните потребители, които ще бъдат засегнати, получиха предварително уведомление за преходния период" - се казва в изявлението на платформата.

Crypto.com подчерта, че закриването на програмата няма да повлияе на посоката на търговия на дребно, включително на съгласуваното от Комисията за търговия със стокови фючърси в САЩ (CFTC) предлагане на криптодеривати UpDown Options. Администрацията на платформата добави, че в крайна сметка може да върне програмата, за да обслужва институционални инвеститори, но не уточни при какви условия ще се случи това.