Фалиралата криптоборса FTX има големи дългове към своите клиенти. Нейният шеф Сам Банкман-Фрид бе пословичен в неправилното и незаконното им разпределение. Но едно негово решение може да се изплати и да помогне за връщането на парите на измамените от FTX.

Сам Банкман-Фрид е направил преди време огромна инвестиция в стартираща компания за AI. Според нови доклади от Semafor тя може в крайна сметка да донесе добри новини за бившите клиенти на FTX.

FTX изглежда е направил инвестиция от 500 милиона долара в Anthropic. Компанията може да се нарече съперник на OpenAI. И FTX не е единственият високопоставен инвеститор в Anthropic. Този февруари Google инвестира 300 милиона долара във фирмата за изкуствен интелект.

В резултат на тези парични вливания и в допълнение към шума около пазара на AI, акциите на Anthropic се насочиха нагоре. В сегашния си вид фирмата за изкуствен интелект се оценява на удивителните 4,6 милиарда долара.

Решението Сам Банкман-Фрид да инвестира в Anthropic има потенциала да върне парите на ощетените клиенти, коментират икономистите. Ако Anthropic успее да създаде конкурентен продукт на OpenAI, то това със сигурност би могло да се случи.