Фалиралата криптоборса FTX има големи дългове към своите клиенти. Нейният шеф Сам Банкман-Фрид бе пословичен в неправилното и незаконното им разпределение. Но едно негово решение може да се изплати и да помогне за връщането на парите на измамените от FTX.

Сам Банкман-Фрид е направил преди време огромна инвестиция в стартираща компания за AI. Според нови доклади от Semafor тя може в крайна сметка да донесе добри новини за бившите клиенти на FTX.

FTX изглежда е направил инвестиция от 500 милиона долара в Anthropic. Компанията може да се нарече съперник на OpenAI. И FTX не е единственият високопоставен инвеститор в Anthropic. Този февруари Google инвестира 300 милиона долара във фирмата за изкуствен интелект.

В резултат на тези парични вливания и в допълнение към шума около пазара на AI, акциите на Anthropic се насочиха нагоре. В сегашния си вид фирмата за изкуствен интелект се оценява на удивителните 4,6 милиарда долара.

Решението Сам Банкман-Фрид да инвестира в Anthropic има потенциала да върне парите на ощетените клиенти, коментират икономистите. Ако Anthropic успее да създаде конкурентен продукт на OpenAI, то това със сигурност би могло да се случи.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО