Бавният интернет в затвора сериозно разстроил Сам Банкман-Фрайд и пречел на подготовката за делото му. Адвокатите на крипто милиардера изтъкват, че това е основателна причина за предсрочното му освобождаване.

В съдебно дело адвокатът на Банкман-Фрайд, Марк Коен, твърди, че Wi-Fi в затвора в Бруклин, където основателят на FTX е задържан без гаранция, е толкова бавен, че той "не може да го ползва".

В килията си Банкман-Фрайд има лаптоп и база от данни с твърди дискове, бавният интернет обаче възпрепятства работата му с тях, твърди защитата.

Банкман-Фрайд е обвиняван, че е ползвал парите на клиентите си борса за лични цели и дори подкупи.

Първоначално той бе освободен под гаранция от 250 милиона долара, които родителите на милиардера платиха.

Той се завърна зад решетките, след като съдът установи, че Банкман-Фрайд веднага се е заел с манипулиране на свидетели, докато е бил под гаранция в имението си.

Крипто-милиардерът останал дълбоко разочарован от условията в затвора, след като отказали да му сервират специална веган кухня. В следствие на това той бил само на "вода и хляб".

Висшият американски окръжен съдия Луис Каплан едва ли ще отстъпи, като се има предвид, че той беше този, който го остави в затвора за предполагаемо манипулиране на свидетели. Възможно е осигуряването на бърз интернет на подсъдимия да се ползва от него отново за манипулиране на свидетели или подправяне на документи.