Биткойнът, етериумът и някои други цифрови валути отбелязаха силен ръст през последните няколко дни. Благодарение на това общата капитализация на пазара на криптовалути надхвърли 1 трилион долара за първи път от 13 юни насам.

В понеделник биткойнът поскъпна с повече от 5%, което доведе до ръст на обменния курс над 22 000 щ. долара - най-доброто постижение от началото на миналия месец. Етериумът поскъпна с повече от 12% в понеделник до около 1500 щ. долара. След биткойн и етер много други криптовалути започнаха да се покачват.

Нагласите на инвеститорите често съвпадат с тези на пазара. Вероятно ако биткойн и етериум продължат да поскъпват, това може да привлече повече инвеститори обратно на пазара на криптовалути и да помогне за по-широко възстановяване на сегмента.

През последните месеци пазарът на криптовалути изпитваше трудности, като общата капитализация на цифровите активи значително намаля, а някои големи компании за криптовалути като Celsius, Voyager Digital и Three Arrows Capital обявиха фалит. Новината за фалита, съчетана със спада в стойността на популярните криптовалути, доведе до значителен спад в доверието на инвеститорите в сектора. Това може да се промени, ако биткойнът и етерът останат положителни и занапред.