Авторът на биографичната книга за финансовата криза от 2008 г. "The Big Short" Майкъл Луис, издаде биография на крипто измамникът Сам Банкман-Фрайд.

Книгата се нарича "Going Infinite" и включва интимни подробности за живота на поставения под арест основател на борсата FTX. Става ясно, че той е изпратил списък със "за" и "против" връзката с него на своята приятелка и колега Каролайн Елисън, която оглавяваше дъщерната фирма на FTX - Alameda Research.

"В много отношения наистина нямам душа", каза Банкман-Фрид на Елисън в бележката, изпратена през 2018 г. "Може да се каже, че моята емпатия е фалшива, чувствата ми са фалшиви, реакциите на лицето ми са фалшиви. Не чувствам щастие. Какъв е смисълът да излизаш с някого, когото физически не можеш да направиш щастлив?"

Списъкът с недостатъците не свършва дотук. Банкман-Фрид допълнил, че предпочита да прекара 60 часа в офиса всяка седмица, отколкото да прекарвате време с нея. Като плюс за връзката крипто измамникът изтъкнал, че бил доволен от секса с Елисън.

Данните идват от изтеклите записки от дневника на Елисън.

Преди две седмици Банкман-Фрайд се оплака от бавен интернет в затвора. Преди това сподели с притеснение, че в ареста не му предлагали веган кухня.

Банкман-Фрайд е обвиняван, че е ползвал парите на клиентите си борса за лични цели и дори подкупи.

Първоначално той бе освободен под гаранция от 250 милиона долара, които родителите на милиардера платиха.

Той се завърна зад решетките, след като съдът установи, че Банкман-Фрайд веднага се е заел с манипулиране на свидетели, докато е бил под гаранция в имението си. Датата на делото е съвсем скоро.