Поредният култов продукт от CES е дело на Asus. На технологичното изложение в Лас Вегас компанията представи своя най-нов геймърски латоп ROG Zephyrus G14. Производителите му го обявиха за най-мощния в класа си и несъмнено е така, имайки се предвид неговата конфигурация.

На разположение в него са най-новите 7 nm процесори на АMD Ryzen 4000 и допълнителен графичен ускорител NVIDIA GeForce RTX 2060 с 6 GB памет, с което моделът се превръща в първият 14-инчов лаптоп с мощната RTX графика. Той е изработен от висококачествена сплав от алуминий и магнезий, има размери от 324 х 222 × 17,9 мм и тегло от само 1,6 кг.

Вижте как изглежда лаптопът >> >> >>

Потребителите ще могат да се насладят на специално калибриран и верифициран с "Pantone Validated" сертификат 14-инчов екран, който обхваща 100% от sRGB цветовата гама. Моделът идва с три модификации - 60 Hz Full HD, 120 Hz Full HD+ с поддържка на адаптивна кадрова синхронизация, 60 Hz WQHD (2560х1440 пиксела) с време за реакция на точката 3 милисекунди и поддръжка на адаптивна синхронизация.

В хардуерните характеристики на модела можем да видим още 32 GB DDR4-3200 памет и 1 TB SSD с поддръжка на NVMe. Но впечатляващите неща не свършват до тук. Както обикновено практикуват дизайнерите на ROG сериите - тук отново има светещо лого от обратната страна на екрана. Този път обаче това е цял допълнителен дисплей, заемащ голяма част от целия капак на лаптопа. Той е AniMe Matrix LED с 1215 малки светодиода, които се регулират в 256 нива на яркостта. По този начин освен логото там може да се показва различна графика, анимация, предварително въведен текст, като целият екран може да свети в ритъма на музиката, звучаща от лаптопа.

Аудиосистемата на лаптопа включва четири сертифицирани Dolby Atmos говорителя: два по 2,5 W с поддръжка на технологията Smart AMP и два по 0,7 W. Последната забележителна черта на лаптопа е неговата клавиатура. Тя има светодиодна подсветка, а един от клавишите дори има вграден сензор за пръстови отпечатъци.

Лаптопът се зарежда през USB Type-C, който го прави изключително удобен при пътуване и не е необходимо да носите голямо зарядно, има HDMI 2.0b видео изход, но единственото нещо, което остава загадка за сега е цената.