Един от интересните продукти, които Samsung представи в рамките на CES 2020 в Лас Вегас, бе проект на компанията за "невидима" клавиатура. В момента концепцията се нарича Selfie Type, тъй като именно през селфи камерата се осъществява управлението ѝ.

Клавиатурата е създадена по програмата C-Lab на Sasmsung. Тя е идея на служител на компанията в допитване до всички служители за идеи за бъдещи технологии, без значение на каква позиция са или какъв опит имат във фирмата.

Идеята е, че потребителят може да ползва пълноформатна клавиатура, която обаче не се вижда. Все още не става ясно как точно ще се ориентират потребителите в това кой клавиш натискат, но тези, които ежедневно пишат много, със сигурност няма да имат проблем, споделят инженерите - те много рядко гледат към самата клавиатура.

Концепцията, в която селфи камерата заснема движенията, а изкуствен интелект анализира кой точно клавиш сте искали да настиснете е новаторска и е по-различна от това, което имаше до сега на пазара, работещо с лазерна проекция. Всички подобни модели до сега се оказаха не достатъчно надеждни и доста бавни. От Samsung твърдят, че Selfie Type няма да последва тази съдба и ще може да се използва в смартфони, таблети и лаптопи.