Наред с многото промени, които ще настъпят в живота ни, след въвеждането на 5G мрежите, една от сферите, в които ще има най-много раздвижване е тази на гейминга. Благодарение на високата скорост и ниска латентност на новите мрежи всички любители на игрите ще могат да играят в мрежа от много повече места, без да има нужда от връзка с кабел.

Комбинацията от мощен лаптоп и рутер за връзка с мрежата е формулата за печеливша игра. И ако по света вече има редица работещи 5G мрежи, то до скоро нямаше представен 5G рутер, предназначен за геймърите.

Това се промени на CES 2020, където Razer представи първия подобен модел, наречен Sila 5G. Той ще даде възможност на геймърите да се включат успешно във всички игри в мрежа на висока скорост, а ще бъде отлично решение и за все по-развиващия се cloud гейминг.

Моделът разполага с FasTrack технология, която допълнително оптимизира работата на рутера и приоритизира предаваните данни за игра, които преминават през него. Благодарение на тази функция в игровия режим на рутера няма да се получи ситуация в която играта се забавя, защото Windows е решил дa си изтегли обновленията да речем. Контролът над функциите на рутера се осъществява чрез удобно мобилно приложение.

Моделът за сега ще е сравнително лимитиран продукт и ще се продава основно в Сингапур, но с въвеждането на все повече работещи 5G мрежи през тази година, със сигурност ще се появи и на други пазари.