Федерален съдия в САЩ присъди на "Майкрософт" (Microsoft) крупна победа, отказвайки да блокира сделката за придобиването на компанията за видео игри "Активижън Близърд" (Activision Blizzard) на стойност 69 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Регулаторните органи се опитват да попречат на сделката, тъй като според тях тя ще навреди на конкуренцията, допълва БТА.

Американската окръжна съдийка Джаклин Скот Корли заяви при обявяване на решението си, че Федералната търговска комисия, която следи за съблюдаването на антимонополното законодателство, не е предоставила достатъчно аргументи, че делото може да бъде спечелено, ако стигне до съда.

"Федералната търговска комисия не е повдигнала сериозни въпроси за това дали подобно сливане може в значителна степен да намали конкуренцията на пазара за конзоли и облачни игри", пише Корли в решението си.

Междувременно "Майкрософт" съобщи днес, че обмисля как да направи планираното придобиване на "Активижън Близърд" приемливо и за Британския орган за конкуренцията и пазарите (CMA), предаде Ройтерс.

"След днешното решение на съда в САЩ фокусът ни се връща изцяло към Обединеното кралство" каза президентът на "Майкрософт" Брад Смит.