Австралийска компания за управление на проекти е завела иск срещу "Туитър" (Twitter) в американски съд за 1 милион австралийски долара (665 000 американски), че не си е платил сметките за извършена работа в четири държави, съобщава Ройтерс.

Искът на базираната в Сидни "Фасилитейт" (Facilitate) е подаден в регионалния съд в северния район на Калифорния. В него се твърди, че "Туитър" е нарушил договорните отношения, като не е заплатил сумите по фактура.

Искът е поредният подобен срещу компанията, откакто Илон Мъск я закупи в края на миналата година за 44 милиарда долара, информира БТА.

"Фасилитейт" твърди, че през 2022 г. и началото на 2023 г. е инсталирала сензори в офисите на "Туитър" в Лондон и Дъблин, преоборудвала е изцяло офиса в Сингапур и е почистила офиса в Сидни.

За тази работа "Туитър" й дължи съответно 203 000 лири, 546 000 сингапурски долара и 61 300 австралийски долара.

Австралийската компания иска обезщетение за щети в размер, който да бъде определен по време на процеса, съдебни разноски и лихва на максималната законова ставка.

През май бивша ПР компания подаде иск срещу "Туитър" за неплащане на сметки, а по-рано пред годината същото стори и консултанската компания "Инисфрий" (Innisfree), като тя търси 1,9 милиона долара за неразплатени услуги.

През януари "Краун истейт" (Crown Estate), която управлява имотите, притежавани от британската корона, заведе дело срещу "Туитър" за неплащане на наема в лондонската си централа.