На специална церемония в Лондон, китайската компания Huawei представи своите нови флагмани - Mate 20, Mate 20 Pro и Mate 20 X.

Huawei Mate 20 разполага с 6.53-инчов HDR дисплей с резолюция от 2244 х 1080 пиксела и съотношение на страните 18.7:9. Прави впечатление дизайнът на безрамковият екран, който е по-добър от този на iPhone. Дисплеят е предпазен от Corning Gorilla Glass, а телефонът има алуминиева рамка и стъклен гръб. Осигурена е защита IP53, която предпазва устройството от водни пръски и прах.

Процесорът е 8-ядрен Kirin 980, като той е подсилен от видеоускорителя Mali-G76 MP10. По този начин смартфонът става един от най-мощните за 2018 г. Оперативната памет е 4GB, а за файлове има 128GB свободно място.

Стигаме и до тройната основна камера, която разполага с един 12-мегапикселов сензор с f/1.8 бленда и 27-милиметрова оптика, един широкоъгълен 16MP сензор с f/2.2 бленда и 17mm оптика и един 8MP сензор с f/2.4 бленда и 52mm оптика. Те могат да правят изключително качествени 4К видеа, или да снимат 720p клипове с много забавена скорост (960 кадъра в секунда).

За селфитата отговаря мощен 24MP сензор с  f/2.0 бленда.

Батерията е доста издръжлива и е с капацитет от 4000 mAh, а цената на телефона ще започва от 800 евро.

Вижте снимки на новите флагмани на Huawei >> >> >>

Huawei Mate 20 X разполага с огромен 7.2-инчов AMOLED дисплей, който не е ограничен от рамки, а заради това телефонът има сравнително нормални размери, въпреки че е по-голям от iPad mini. Резолюцията е 2244 х 1080 пиксела, а съотношението на страните - 18.7:9. Мощната конфигурация между 8-ядреният Kirin 980 и видеоускорителят Mali-G76 MP10 е запазена, а RAM паметта е 6GB.

Подобно на Mate 20 задницата и предницата са от заздравено стъкло, рамката е алуминиева, а защитата IP53, която предпазва устройството от водни пръски и прах.

Прави впечатление тройната основна камера, която разполага с 40-мегапикселов сензор с f/1.8 бленда и 27mm широкоъгълна оптика и лазерен фокус, 20MP сензор с f/2.2 бленда и ултраширока 16mm оптика, която също има лазерен фокус и телефото 8МР сензор с f/2.4 бленда и 80mm оптика. Снимките и видеата имат изключително качество, което се доближава до това на ниския клас професионални DSLR фотоапарати.

За селфитата отговаря мощен 24MP сензор с f/2.0 бленда.

Батерията е още по-издръжлива и е с капацитет от 5000 mAh, а цената на телефона ще започва от 900 евро. За жалост на родните фенове за сега телефонът не е предвиден да се продава в България.

Истинският флагман в триото е Huawei Mate 20 Pro. Той идва с 6.39-инчов много ярък и цветово наситен AMOLED дисплей с резолюция от 3120 х 1440 пиксела и съотношение на страните от 19.5:9. Телефонът отново има предна и задна част от заздравено стъкло, а рамката е алуминиева. За разлика от другите два телефона обаче е осигурена пълна защита от вода IP68, като устройството може да изкара половин час потопено на 2 метра дълбочина.

Конфигурацията от 8-ядреният Kirin 980 и видеоускорителят Mali-G76 MP10 е запазена, а RAM паметта е 6GB.

Тройната основна камера носи логото на Leica и е в по-различна конфигурация от P20 Pro, защото монохромният сензор е заменен с RGB сензор с ултра широкоъгълна оптика. Mate 20 Pro предлага 40-мегапикселов сензор с f/1.8 бленда и 27mm широкоъгълна оптика и лазерен фокус, 20MP сензор с f/2.2 бленда и ултраширока 16mm оптика, която също има лазерен фокус и телефото 8МР сензор с f/2.4 бленда и 80mm оптика. Снимките и видеата имат изключително качество, което се доближава до това на ниския клас професионални DSLR фотоапарати. Оптичното приближаване е петорно.

Работата на камерата се подпомага от втора версия на технологията с изкуствен интелект Master AI, която се възползва от възможностите на двойния NPU чип в Kirin 980. Освен всичко друго, изкуственият интелект ръководи и автоматичният фокус. При запис на видео той анализира сцената и задържа фокуса върху важните обекти в нея - дори и когато те се движат. Стабилизацията също е подсилена с изкуствен интелект.

Освен да разпознава обекти, изкуственият интелект може да изчислява колко калории има във вашата порция храна, само при задържането на камерата над нея.

Благодарение на всичките добавени технологии Huawei Mate 20 Pro е телефонът, който прави най-добри и качествени снимки и видеа за тази година.

Mate 20 Pro има и по-голяма изрязана част в дисплея, но за това има логично обяснение - освен 24МР селфи камера там е поставена система за 3D лицево разпознаване, която включва инфрачервена камера, точков прожектор, flood illuminator и ToF сензор. Технологията за лицево разпознаване работи много бързо (0.6 секунди) и е много по-бърза от решението на Apple. Всъщност системата работи дори на тъмно и се самообучава, така че може да разпознае човек дори и да е променил външния си вид и да е с очила, брада или друга прическа. Добавката помага при заснемане на селфита, при създаването на 3D емоджита и дори може да сканира предмети, за да ги превърне в 3D обекти

Батерията е с капацитет от 4200 mAh и може да се зарежда бързо и безжично. Цената на Huawei Mate 20 Pro стартира от 1000 евро.

Всички телефони от серията Mate 20 са с операционна система Android 9 с интерфейс EMUI 9 и поддържат новата система за навигация чрез жестове.

Huawei предлагат и специални калъфи за подводни снимки, които правят подводната фотография много по-лесна, включително и на по-големи дълбочини.