По данни на източници от веригата за доставки на компоненти, Apple е финализирала дизайна на серията смартфони iPhone 13 в началото на август и устройствата вече са в процес на масово производство. Към този момент вече има по-голяма вероятност аксесоарите предвидени за тях от други производители да са автентични, предава Mobile Bulgaria.

Е тази седмица сме свидетели на снимки на защитни стъкла, които са предназначени за бъдещата серия. Те подсказват и за това, че основната промяна изглежда ще е при прореза, каквито бяха и досегашните очаквания.

Освен това телефоните ще са до голяма степен идентични с тези от серията iPhone 12. Прорезът ще е с големина около 1/3 от този при настоящото поколение. Показаните протектори потвърждават и за наличието на 6.1-инчов екран при iPhone 13 и 13 Pro.

Въпреки липсата на визуални промени, все пак ще има други хардуерни подобрения. Това включва адаптивна честота на опресняване на екрана до 120 херца за Pro вариантите. Освен това е възможно и батериите да са с по-голям капацитет.