Meta Platforms Inc. (компанията майка на Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus) и Microsoft Corporation обявиха в сряда, че компаниите, които използват платформите за онлайн комуникация Workplace на Meta и Microsoft Teams, ще могат да интегрират двете приложения.

"Едно нещо, което научих от пандемията, е, че компаниите не разчитат само на един инструмент, за да свършат работата си, така че наша отговорност като лидери в интернет пространството е да гарантираме, че инструментите, които те използват, се интегрират и взаимодействат помежду си", заяви Джеф Типър - корпоративен вицепрезидент за продукта Microsoft Teams.

Интеграцията ще бъде безплатна, подчертаха двата технологични гиганта, добавяйки, че техните клиенти "ще могат да предават онлайн срещи и излъчвания от Teams към Workplace от 2022 година".

Инструментите за отдалечена работа се превърнаха в ключови елементи за компаниите по време на пандемията от Covid-19.

"Трябва да се срещате със служителите там, където са те директно, където и да вършат работата си, каквито и платформи да използват най-много", каза за Ройтерс Уджвал Сингх, ръководител на Workplace на Facebook. Той посочи, че интеграцията е насочена до голяма степен към клиентите на двата продукта.