А1 стартира продажбите на смартфона BlackBerry KEY2. Устройството притежава дизайн и функции, фокусирани към потребителите, които активно използват писането на съобщения и имейли в своето ежедневие. Моделът може да бъде закупен в търговската мрежа на А1 за 36,99 лева на месец или за 739,99 лв. в брой с план A1 One Unlimited 5XL.

Вижте как изглежда телефонът >> >> >>

BlackBerry KEY2 е новата подобрена версия на своя предшественик от канадската компания, като се отличава с промени както по дизайна, така и във функциите на смартфона. Устройството се придържа към характерния за компанията стил на дизайна - физическа qwerty клавиатура и голям дисплей. KEY2 притежава алуминиева рамка и релефен пластмасов гръб в класически черен цвят, което в комбинация с металния сив оттенък на рамката придават елегантност на смартфона и го правят подходящ за използване в бизнес средите.

Основната характеристика, която отличава BlackBerry KEY2, е пълната му QWERTY клавиатура, която предоставя 35 физически бутона с подсветка, както и интегриран сензор за пръстови отпечатъци под централния бутон space. Потребителите разполагат с 52 комбинации за преки пътища, с което писането на дълги имейли и съобщения става още по-лесно. Бутоните на клавиатурата може да ползват и само с докосване благодарение на специални сензори. Над клавиатурата се намира 4,5-инчовият HD дисплей, с IPS LCD технология. Над дисплея се намира предната камера с 8 MP, предоставяща заснемане на Full HD видео с 30 кадъра в секунда, както и сензорите за близост и осветеност.

На гърба на смартфона е разположена двойната камера на BlackBerry KEY2 - 12 MP, с отвор на блендата от f/1.8 + 12 MP, с отвор на блендата от f/2.6, заедно с двойната LED светкавица, която излъчва два тона на светлината - топъл и студен. Камерата се характеризира с HDR функция и заснемане на 4К видео с 30 кадъра в секунда, заснемане на портретни изображения с ефект за дълбочина, както и функция за сканиране. Друга функция позволява заснемането на изображения, които да бъдат съхранени директно в заключена директория на смартфона - Locker.

От компанията залагат на сигурността и поверителността на данните в смартфона, като потребителите разполагат с функцията Privacy Shadе, с която може да се вижда само част от дисплея, докато останалата е затъмнена. Функцията предоставя повече контрол на потребителя по отношение на съдържанието, което се визуализира на дисплея. KEY2 разполага с ново приложение за съхранение на лични данни (Locker), както и браузер Firefox oт Mozilla, който автоматично изтрива данните от сърфирането. Цялата операционна система подлежи на мониторинг и оптимизиране от приложението DTEK Security, вградена от BlackBerry.

Функцията BlackBerry HUB предоставя възможност всички известия и съобщения да се визуализират в едно приложение, независимо дали става дума за имейли, съобщения от социални медии, обаждания или известия от календара на смартфона.

BlackBerry KEY2 е оборудван с осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 660, изграден по 14-нанометрова архитектура, и графичен процесор Adreno 512, които осигуряват бърза работа с устройството. Батерията на смартфона е от 3500 mAh, с функция за бързо зареждане с 18W, което осигурява работа до 2 дни с едно зареждане на смартфона.