С наближаването на премиерата на флагманския смартфон OnePlus 12 наяве излиза повече информация относно спецификациите на устройството. Според редица източници, в сравнение с OnePlus 11 5G, новият модел ще се отличава с наличието на батерия с по-голям капацитет, поддръжка на по-бързо зареждане и др.

В информацията за сега се казва, че хардуерната основа на смартфона ще бъде производителен микропроцесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Отбелязва се, че OnePlus 12 ще се предлага с 16 GB оперативна памет, но не се казва дали купувачите ще имат на разположение и други варианти на конфигурация на устройството. За автономността в модела отговаря батерията с капацитет 5400 mAh с поддръжка на бързо кабелно зареждане до 100 W и безжично зареждане - до 50 W.

Очаква се разработчиците да оборудват флагмана с 6,7-инчов AMOLED дисплей с поддръжка на 2K резолюция и променлива честота на опресняване от 1 до 120 Hz. В горната част на дисплея ще бъде разположена 32-мегапикселова предна камера, а на гърба на корпуса - основната камера, съчетаваща сензор с ултраширокоъгълна камера с 50 MP и телефото обектив с 64 MP.

За съхранение на данни OnePlus 12 разполага с 256 GB вътрешна памет UFS 4.0. Все пак, към момента цялата информация за характеристиките на OnePlus 12 е получена от неофициални източници. Очаква се представянето на флагманския смартфон да се състои до края на годината.