Директорът "Парлър" Джон Мейц заяви, че е бил отстранен от длъжност от управителния съвет на консервативната социална мрежа , която беше премахната от интернет от средата на януари, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"На 29 януари 2021 г. управителният съвет на "Парлър", контролиран от Ребака Мърсър, реши да прекрати функциите ми на генерален директор", каза Мейц в съобщение до служителите си, публикувано от американската телевизия "Фокс бизнес".

След размириците на 6 януари в Капитолия във Вашингтон, който бе щурмуван от поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп, "Парлър" бе буквално заличен от големите технологични компании. "Епъл" и "Гугъл" изтриха "Парлър" от магазините си за приложения с мотива, че в социалната мрежа са отправяни призиви към насилие, без да бъдат изтрити от модераторите. След това "Амазон" премахна "Парлър" от сървърите си, с което бе напълно спрян достъпът до социалната мрежа.

"През последните месеци се борих, въпреки постоянната съпротива, за визията си за моя продукт и за дълбокото ми убеждение в свободата на словото", каза Мейц.

"Борих се в продължение на безкрайни часове и опитах с всички средства да възстановя "Парлър", но на този етап бъдещето му не е в моите ръце", добави той.