Бързият достъп до услуги е основа за оцеляването на всяка организация, работеща във която и да е индустрия. Но може би тази нужда се усеща най-много в здравеопазването. Тук забавянето на услугите може да има сериозен, оказващ влияние върху живота ефект. И тъй като търсенето на здравни услуги се увеличава по целия свят, особено след началото на пандемията, натискът върху инфраструктурата на болничните информационни технологии (ИТ) става все по-сериозен. Затова се налага здравните институциите да гарантират, че системите им са ефективни, бързи и — най-важното — винаги включени.

Именно стремежът към качествено дигитално здравеопазване събира технологичния гигант Huawei Technologies и една от най-добрите болници в България - Acibadem City Clinic. През Юни 2023 започна процесът за реализация на подновяване и усъвършенстване на информационната инфраструктура на лечебното заведение , чрез технологичните решения на Huawei.

"Вече 5 месеца, след инсталирането на оборудването на Huawei, ИТ екипа на Acibadem City Clinic не е срещал сериозни трудности или предизвикателства. Huawei е наш партньор и решенията, които предлага в различни насоки - от мрежово, през Wi Fi до Data Center - ни дава възможност да имам директен достъп до ноу хау на глобален вендор. Наличието на локален хъб от специалисти в София улеснява комуникацията между двете компании, което помага за спечелване на доверие и спокойствие у нас", коментира г-н Цветомир Николов, мениджър информационни технологии в Acibadem City Clinic.

"Чест и истинско признание за нашият екип е, че болница от ранга на Acibadem City Clinic, избра именно Huawei да поддържа дигитализацията на лечебното заведение. Партньорството ни е вследствие на споделеното ни виждане за дигитализация като основа за подобрвяването на здравеопазването с цел най-добра грижа за обществения интерес. Напълно свързаните и надеждни решения за здравеопазване на Huawei предоставят на медицинските специалисти и организации сътрудничеството, от което се нуждаят, за да споделят, обработват и използват сигурно здравни данни, за да се грижат по-ефективно за своите пациенти.", каза г-н Руслан Цанков, мениджър продажби в Huawei Тechnologies Bulgaria.

Снимка: Личен архив

Като световен лидер в индустрията на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), Huawei разполага с впечатляващи възможности и технологии за съхранение и архивиране на медицински данни, които могат да подпомогнат дигитализацията в медицината и подобрят процесите на здравеопазване:

  • Data Storage Solutions с висока ефективност: Huawei предоставя масиви за съхранение с висока ефективност и голям капацитет. Тези системи могат да съхраняват огромни обеми от медицински данни, включително медицински изображения, електронни здравни записи и данни от сензори. Те осигуряват надеждност и бърз достъп до информацията, което е жизненоважно за лекарите и пациентите.
  • Автоматизирано управление на данните: Huawei предоставя решения за автоматизирано управление на данните, което включва оптимизация на съхранените данни, резервни копия и възстановяване при аварии. Този аспект е от съществено значение за сигурността и целостта на медицинската информация.
  • Сигурност на данните: Huawei се отличава с високите си стандарти за сигурност. Технологиите на компанията включват механизми за криптиране на данни и усъвършенствани модели за управление на достъпа. Това гарантира, че медицинската информация е защитена от нежелани достъпи и кибератаки.
  • Облачни решения за съхранение: Huawei предлага облачни решения за съхранение на данни, които могат да бъдат интегрирани с медицинските информационни системи. Този подход позволява лесно споделяне на данни между здравни заведения и партньори и улеснява телемедицината и консултациите на дистанция.

Използването на оборудването и технологиите на Huawei в медицинския сектор не само подобряват опита на индивидуалните пациенти, но и предоставя значителни ползи за медицинските заведения. Системите за съхранение и архивиране на данни, предоставяни от Huawei, позволяват на здравните учреждения да оптимизират своите процеси, като осигурят по-ефективно управление на пациентските данни, промени на вътрешните операции и по-добра координация на грижата. Това не само намалява административните натоварвания на здравните работници, но и подобрява обслужването на пациентите и ускорява вземането на медицински решения.


Материалът е предоставен от Huawei.