Традиционно през лятото много хора осъществяват своята семейна почивка, за подготовката на която значително помагат новите технологии. Екипът на туристическата онлайн платформа Luxury Discounts споделя няколко ценни съвета как дигиталните технологии могат да подобрят почивката ни.

Използвайте технологиите, за да проучите предварително избраните от вас дестинации

Благодарение на дигиталните технологии, всеки потребител може предварително да проучи местата, които смята да посети и да прецени дали те отговарят на неговите нагласи и очаквания. Освен това, предварителното проучване онлайн, може да помогне за правилното планиране на бюджета ни като ни дава възможност да сравняваме между различни оферти и да изберем най-изгодната сред тях. Ако планирате да посетите непозната за вас дестинация, съветваме ви да прочетете в интернет мненията на хора, които вече са били там. Така ще получите информация от първа ръка и вероятно ще си спестите много неприятности и разочарования. Технологиите също така могат да ни бъдат полезни като ни предоставят достъп до научни ресурси, които ни дават възможност да разберем повече за историята, традициите и обичаите на мястото, което искаме да посетим.

Забавлявайте се с помощта на технологиите

Без значение дали прекарвате ваканцията си с приятели, или с вашето семейство, можете да се забавлявате навсякъде и по всяко време, благодарение на новите технологии. Можете например да слушате любимата си музика, докато сте на плажа, на басейна и дори на къмпинг в планината. Всичко, което трябва да направите, е да добавите в багажа си един Bluetooth високоговорител и доброто настроение ще е винаги с вас. Ако не случите на хубаво време през ваканцията си, не се отчайвайте! Вероятно предвидливо сте опаковали любимата игрова конзола в багажа си, така че сега вместо да скучаете, можете да се потопите в света на любимата си игра. Сигурни сме, че сте способни да прекарате в нейната компания дълги часове и да се забавлявате.

Езиковата бариера вече не е проблем, благодарение на дигиталните технологии

Ако планирате екскурзия в чужбина, вече не е нужно да прекарвате дълги часове в изучаването на езика на съответната страна. Убедете се, че на телефона си имате инсталирано приложението Google Translate и го използвайте при нужда. Така например можете да снимате надписите и табелите, които срещате по пътя си и да поискате от Google да ги преведе. Благодарение на новата AR функция на приложението, можете да се възползвате и от превод на разговор. Тя работи много бързо и поддържа дълъг списък от езици. Вече нямате извинение да не водите семейството си в чужбина, така че стягайте багажа и бъдете готови за нови приключения.

Не прекъсвайте връзката с любимите си хора

Технологиите са основното средство, което ни позволява да поддържаме контакт с нашите приятели и роднини, дори и от разстояние. Ако почивката ви съвпада с някой техен празник, можете да ги поздравите като им изпратите картичка чрез многобройните платформи за съобщения или дори да им покажете мястото, на което се намирате, чрез видео разговор. Трудно е да сте далеч от любимите си хора за дълго време, но технологиите могат да помогнат за по-лесното преминаване през този период, позволявайки ви да поддържате добра комуникация с тях.

Дигиталните технологии са навсякъде

Едва ли има съвременен турист, който ще се изненада от това твърдение. Добавената реалност вече е част от разглеждането на различни природни и исторически забележителности, а интернет на нещата вече присъства дори и в хотелските стаи. Все повече хотели изпробват чатботове за обслужване на своите посетители - за отговаряне на различни техни въпроси и дори за резервации. Това спестява ценно време на персонала и повишава качеството на обслужването на клиентите. Увеличава се и броят на хотелите, които приемат плащания в различни криптовалути, макар такива случаи все още да са екзотика и да се използват предимно с маркетингова цел.