Новата платформа за електронни магазини NEXT BASKET представя иновативния метод LOCAL, който отваря дигиталния свят пред местните бизнеси с физически магазини.

Стоката във физическия магазин служи за склад на онлайн магазина

Това е валидно както и за дистрибутори, така и за производители, които имат стока на склад, а нямат онлайн присъствие.

Във вариант LOCAL специалистите от NEXT BASKET създават онлайн магазин, при който складовата наличност се представя като набор от продукти в страниците на сайта.

Атрактивното е, че собственикът на физическия обект няма никакви допълнителни разходи, освен да опакова онлайн поръчките, да разпечата товарителницата и да предаде поръчките на куриера.

Таксата за тази услуга е 10% от оборота, като партньорът получава 85 безплатни услуги в областта на онлайн търговията, включително създаването на онлайн магазина, управлението на дигиталната реклама, административните формалности и др.

За да се изгради актуален онлайн магазин са необходими снимки и описания на продуктите, които може да се направят и от екипа на NEXT BASKET. Задължителни са и набор от категории, подкатегории и филтри, като те са предварително структурирани за всяка индустрия и всеки тип стоки.

Връзката между онлайн и физически магазин се осъществява посредством инсталиране на ERP системата на NEXT BASKET във физическия обект. Това се извършва за едни ден и струва 500 лв. за всеки терминал.

Дигитализация на каталога с всички необходими услуги

За да може каталогът с продукти да се появи в онлайн пространството, са необходими няколко задължителни елемента. Това са работещ електронен магазин, лесен начин за плащане и доставка и готовност за стартиране на всички дейности по маркетинг и реклама.

Екипът на NEXT BASKET предлага уникален 360-градусов бизнес модел, в който всички тези процеси се извършват централизирано, без нужда от използване на различни агенции и подизпълнители.

За собствениците на физически магазини е достатъчно да заявят първоначална консултация, при която ще се определят всички техни нужди. В резултат те ще получат ясен план за реализация на целите си, а всички съпътстващи дейности ще се извършат от екипа на компанията.

По този начин стартът на онлайн магазин става възможен без специализирани технически познания, както и без предходен опит в сферата на е-търговията.

Снимка: Next Basket

Доставки до 28 държави в Европа

Архитектурата на NEXT BASKET позволява отваряне на неограничен брой онлайн магазини на различни езици с осигурена доставка до 28 държави на Стария континент.

За целта се изработва един основен онлайн магазин, а функцията Мултистор позволява неговия автоматичен превод, мултиплициране и локализация за различни европейски пазари.

Или иначе казано - вместо да продавате в един физически обект с фиксирано работно време, вече ще можете да подавате 24/7 в цяла Европа. Това се случва с помощта на модерни софтуерни решения и подкрепа от експертите на NEXT BASKET, които ще ви напътстват на всяка стъпка от процеса.

Стартирането на платформата се очаква съвсем скоро, а дали и доколко тя ще промени начина, по който бизнесите търгуват онлайн - предстои да разберем.

NEXT BASKET - Успехът е добра идея.

NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 60 служители.

Официалният старт на продажбите започва през втората половина на юли 2023 г.