Samsung пусна новата си ST серия фотоапарати на българския пазар. Компанията създава новата ST линия като следва идеята за удобно заснемане, обмен и съхранение на снимки.
Първият в света дигитален фотоапарат с вграден двоен дисплей ST550 удвоява удоволствието от снимането. Предният 1.5 инчов и задният 3.5 инчов LCD дисплей преобръщат ролята на фотографа, като позволяват заснемането на автопортрет. Само с едно докосване екранът се активира и автоматично включва последният избран режим на снимане.
Чрез вградените в 12 мегапикселовият Samsung ST1000 Wi-Fi и Bluetooth, снимките могат да се изпратят и качат практически навсякъде почти толкова бързо, колкото и да се направят. Интерфейсът улеснява директното им изпращане до мобилни телефони, електронна поща или качване в уебсайтове като YouTube, Facebook и Picasa.
“Потребителите могат да навигират устройството по улеснен и забавен начин. Ние вградихме най-гъвкавия Gesture (сензитивен) потребителски интерфейс” споделя г-н Бонг, един от създателите на серията.
ST 1000 е също единственият фотоапарат с GPS, който директно отпечатва името на града, където е направена снимката. Освен това чрез специалния вграден във фотоапарата софтуер можете да отворите Google maps или Google Earth и да разгледате снимките си на точните локации, където сте ги направили, както и да маркирате маршрута, по които сте минали.
Samsung е лидер и иноватор в сферата на дигиталните камери с богато портфолиo от продукти, които налагат нови тенденции. Компанията е пионер по отношение на дизайна и лесната употреба на смарт камери. Основният фокус на Samsung са „лесно заснемане”, „лесно управление” и „лесно разпространение”.