Потребителите на Windows 7 могат да правят „чиста“ инсталация на операционната система, като си закупят лиценз за обновление и така ще спестят от $80 до $100 от цената на пълната версия. Това съобщи блогът Supersite for Windows поддържан от Пол Турот. Продуктовите ключове и медиата предоставяна от Microsoft при upgrade лиценз могат да се използват за пълна инсталация на операционната система на компютри, които нямат инсталирана ОС. Подобен трик бе показан от Турот преди 3 години, когато се появи Vista.

Процесът изисква да се направи инсталация без да се активира Windows 7. след приключването на инсталацията, потребителите правят малки промени в Windows registry с командата rearm на Windows и системата се рестартира. При зареждането на Windows се активира с продуктовия ключ и вече има работещ Windows.

Същата команда rearm се използва и при удължаване на работата с Windows 7 в режим trial. Microsoft позволява потребителите на Windows 7 да използват операционната система за 30 дни без да се изисква продуктов ключ за активация. С командата rearm този срок може да се удължи до 120 дни. Това бе потвърдено преди два месеца от Microsoft, че е възможно.